De club bestaat uit een groeiend aantal muzikanten in zuidwest Nederland die graag ukelele spelen. De een speelt wellicht iets langer en een ander is nog aan het ontdekken. Het gaat bij ons om het samen met plezier muziek maken en elkaar helpen. Doel is om ook met elkaar te kunnen kennismaken en met elkaar muziek te maken (jamsessie).

De ukelele is in ons land niet zo populair als de gitaar of de piano. En dat terwijl het nog wel zo'n leuk toegankelijk instrumentje is om te leren bespelen... Of niet? Ik vind ze zelf erg toegankelijk voor jong en oud, prima als opstapje richting de gitaar, betaalbaar en bovendien neemt het instrument niet veel plaats in beslag. En... last but not least... het geluid maakt me vrolijk.

De familieleden
De sopraanukelele wordt vaak gezien als DE traditionele ukelele. Nadeel is dat de ruimte tussen de frets (de metalen stripjes in de hals), een beetje aan de krappe kant is. Daarom kiezen mensen ook wel voor een concert- of tenorukelele zodat de vingers net iets meer ruimte hebben, het geluid wat krachtiger is door een grotere klankkast. Bovendien is de stemming meestal gelijk (GCEA)